Tuesday, November 20, 2012

PESANAN BUAT QAISARA

Qaisara Azzahra adalah anak yang kedua kami. Selamat dilahirkan dengan mudah sekali di Kota Bharu Medical Center tepat jam 12.00 tgh pada 26 October 2011. Alhamdulillah! ia suatu rahmat yang besar dan rezeki yang tidak terhitung dari Ilahi. Pastinya dia adalah amanah dan tanggungjawab yang besar buat kami sebagai ibubapa. 

 
Qaisara ni agak lasak sikit berbanding abang. Dia akan memanjat atau berjalan ke mana-mana sahaja tanpa rasa takut. Ibu dan abah kena lebih berjaga-jaga dan sentiasa membuat pemantauan penuh kepada beliau. Kekadang dia akan masuk bilik air senyap-senyap. Puas kami cari rupanya duduk main wayar paip dalam tandas.Hoho..  Hobi dia menyelongkar handbag ibu. Silap letak tempat rendah sikit, semua barang-barang di dalam handbag dikeluarkan olehnya. Terpaksalah ibu mengutip semula dan mengemas berulang-ulang kali. Selalu jugak saya tanya dia
" Adik Qaisara dah nak pakai handbag macam ibu yea?"
Dia akan jawab " humm..hummm...hummm.." Itu je lah jawapan yang dia pandai.


Bila nampak kucing dia akan menjerit hummm.. hummm... sambil jari menunjuk ke arah kucing. Suka sangat...
 Gambar ni sungguh sweet!!.. gayanya hampir sama dengan gambar ibu sewaktu kecil dahulu. 
Macammane Qaisara boleh  tiru yea??


Suka sangat bergambar walaupun rambut "baling-baling"... hehee..


Harapan ibu dan abah semoga Qaisara Azzahra menjadi anak yang solehah dan dapat menjadi seorang hafizah al-quran suatu masa nanti. Ibu berdoa semoga Qaisara menjadi wanita yang cemerlang di dunia dan di hari akhirat. Jadilah ilmu sebagai wadah utama hidup di dunia dalam menyusuri perjalanan ke syurga kelak anakku. Jua jadilah orang yang memberi manfaat kepada insan lain. Usahlah berduka dengan cercaan dunia kerana dunia ini hanya sementara anakku. Yakinlah Allah sebagai pelindung dan hanya kepadaNya kita berserah diri. Jadilah dirimu Qaisara Azzahra seindah namamu "permaisuri berkilau-kilauan" di dunia dan di hari akhirat kelak. Insyaallah!1 comment:

atuk said...

Assalamualaikum Fifah

comellll nyerrr