Friday, December 31, 2010

2010 TINGGAL KENANGAN

Hari ini dah penghujung tahun 2010. Pelbagai peristiwa suka, duka, pahit dan manis telah dilalui dengan hati yang tabah dan bercampur baur...(chewwah!). Seribu kesyukuran dipanjat kepada Allah s.w.t diatas segala nikmat dan rahmat yang telah dianugerah sepanjang 2010.. (nikmat usia, kesihatan, iman, akal fikiran, rezeki, kebahagiaan dan pelbagai lagi.. Wah!)

 Selamat berlayar 2010!

Antara pengalaman yang tidak dapat dilupakan ialah (.. ni ayat karangan masa SPM dolu2..)saya dan Aqil kena demam denggi. Saya masuk wad 3 hari kat Azzahrah, Bangi tapi Aqil nasib baik tak.  Masa tu berat badan turun hampir 5 kg sebab tak boleh nak makan..demam denggi ni seksa sebab ia tak kebah-kebah. Time makan ubat tahan skit pastu demam balik.. (hampir 10 hari jugak la saya duk terlantar di rumah..). Tapi alhamdulillah! ada hikmahnya. Salah satunya kami dah seram duk kat Kajang tu sebab tahun lepas Abah dah kena demam denggi ni..So, apa lagi kami pun terus pindah ke Ampang... itu la al-kesahnya... Hari yang dilalui penuh warna-warni!


Kenangan yang manis ialah kami membuat keputusan untuk membeli rumah. Alhamdulillah jumpa lawyer yang sangat BAGUS dan proses pun siap dalam masa yang ditetapkan.. (sape nak no. contact dia saya boleh bagi). Tapi yang kurang manisnya duit kami banyak dah 'terbang' pada tahun ini.. uhuhuh... 


2010 meninggalkanku dengan penuh kesyukuran.. Alhamdulillah!


Sekian saje corat-coret untuk kali ini.. Apa yang baik dan indah semuanya anugerah Allah ke atas kami dan segala yang buruk itu datangnya daripada kecuaian dan kesilapan diri kami. Semoga Allah meredhai perjalanan hidup kami yang pastinya penuh dengan dugaan dan cabaran yang sedang menanti di tahun 2011.. 
Amin!

No comments: