Thursday, December 30, 2010

BOLA SEPAK PIALA SUZUKI

Tahniah dan syabas diucapkan kepada pasukan bola sepak Malaysia yang telah berjaya merangkul piala suzuki bagi musim ini.  Hmm.. tak sia-sia En. Hubby terpacak di depan kaca TV dengan penuh beremosi yang bergelora didada..(bergegar habis 1 apartment Sri Pinang time si Safee tu menyumbat gol.. ). GOLLL!!! Aku hanya  menekup telinga dan mengurut dada.. huhu.. Satu pencapaian yang luar biasa dan suatu anjakan paradigma telah berlaku dalam sukan bola sepak tanah air.. (chewwah! macam pengulas sukan plak..)


Inilah skuad Harimau Malaya!...
 (Errr... malam tadi baruku tahu nama skuad negara..
 selama ni duk dengar En. Hubby sebut The Gunners jea.. )


Si Aqil plak tak kira gol Indonesia ke gol Malaysia semua dia 'borong' sorak "gooooll!" dengan gembiranya... adui!.Tapi apa yang membuatkan saya sangat excited dan terkejut time dengar ERA pepagi bute mengumumkan esok 31 Dec 2010 adalah cuti umum... wahahahah..sukenya kite!!.... time kasih Dato' Najib. Lain kali time badminton,keirin basikal,tennis,squash, hoki,congkak, carom, batu seremban atau ape-ape jea yang menang peringkat Asia Tenggara tu jangan segan-segan umum cuti dan bagi bonus sekali yea...ha..ha


Thanks kerana bagi cuti free kepada kami yea!!


Satu Malaya mau ambil kamu jadi menantu... muahaha!...


Buat penyokong Indonesia, jangan kecil hati ya dong.. Boleh cuba lagi musim-musim hadapan. Jangan ada konfrontasi yaa!!.

Sebilangan penyokong Indonesia kira bagus jugak la walaupun sudah kalah tetapi masih menunggu untuk menyaksikan skuad bola sepak Malaysia meraikan kemenangan..(Walaupun muke masing-masing dah macam macam nangka busuk.. uhuk!). Tahniah kepada semua.

No comments: