hmm.. caranya senang jea (sesuai untuk para isteri yang tiada masa untuk membuat kuih-muih..ha.. ha )..
sapukan loyang dengan mentega
satu kotak susu segar dituangkan di dalam bekas berasingan
taburkan sedikit garam dan 2 sudu besar gula kasar
masukkan tepung gandum setengah cawan
tepung kastard setengah cawan
pecahkan sebiji telur dan kacau hingga sekata
tuangkan adunan ke dalam loyang yang telah disapu dengan mentega tadi
kemudian roti yang juga disapu mentega dicarik-carik dan dimasukkan
taburkan kismis
masukkan hirisan pisang
Kemudian, kukus. Kenapa kukus? sebab ia akan masak dengan sekata dan cantik. Yang penting ia takkan hangit.. ha.. ha..
Tadaa... inilah hasilnya...
Aqil suka makan pisang yang kat atas tu... ha.. ha..
Puding ni biarkan jea ia di dalam loyang.. bila nak makan barulah dipotong kerana ia lembut dan mudah pecah.Selamat mencuba yea!!
2 comments:
pn murni, nak kukus bape lama
hanis kena kukus sampai masak lebih kurang sejam jea. boleh cucuk dengan lidi.
Post a Comment