Thursday, February 10, 2011

MAGGI KETAM

Hmm.. sebut pasal makan ni memang tak habis.
Pendek kata sebelum menutup mata
 selagi tu lah kita akan pikir pasal makan..Btul tak?. 
Kali ni kite cuba pula menu maggi ketam yang famous amos
meniti di bibir kawan-kawan saye
 kat Negeri Cik Siti Wan Kembang ni..


Kedai makan ni namenye kedai makan Abe Mie Maggi Ketam
 yang terletak di Kg Cherang Ruku, Pasir Puteh, Kelantan.
Jaraknya lebih kurang 5 km dari Tok Bali
bersebelahan dengan Pantai Bisikan Bayu
 yang lawa giler dan sangat popular di Kelantan babe!


Lakosi kejadian yang dipaparkan dibawah 
diambil sewaktu Cuti Raya Cina baru-baru ini.
Jom kite layann.. zass!! 






Kolam mini yang khas ader dalam kedai tersebut.
Ketam memang masih hidup dan tentunye fresh giles!!
Err.. tapi lalu ke nak makan ketam yang warna hitam tu?..




Satu-satunya pengunjung yang datang melawat ketam.. 
"Ibu! ketam tu tidur lah!".. Aqil said.  
"Hmm... yea lah tu sayang...!".





Wooowww!!! tahap adrenalinku mengalir laju..
Tak sabar sis!!..
Baca bismillah dulu..
Allahummaftah alaina.. opps!! silap plak..








Maggi ni dimasak dengan menggunakan perencah sendiri.
 Satu mangkuk ni die taruk 2 ekor ketam remaja
(sebab tak besar mane ),
2 ekor udang, telur dan sayur-sayuran...
Perghh!! mengancam sih!






Bergambar dulu sebelum kejadian...




Suasana kat sini memang cozy and cool!..
 Pekan kecil ditepi laut.. Sungguh menenangkan jiwa...
Bunyi kereta pun jarang-jarang... Udara segar dan bersih..
Wahh!! memang best!!
Tapi..

tengoklah!
sibuk jea aqil tu kacau abah makan..
 huhuh!.. kesian abah!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Sekian.
-
-
-
Err.. tibe-tibe perutku terasa lapar plak!

p/s : layari blog tauke maggi kat sini : klik here

4 comments:

♥ manje ♥ said...

salam ziarah

tumpang lapar jugak... hehe
tak pernah lagi dengar meggi di msk dgn ketam ni
unik betul ... =)

Encik Keladi said...

Thanks for sharing. Sangat berminat dgn caption: "quiet little town" diatas. Berapa kos semangkuk?

fifahnazri said...

salam..
Manje : saya pun blum pernah cuba lagi.. ni baru first time... Memang sedap!
Encik Keladi : yea! memang best kawasan situ.. nyaman!Harga semangkuk kat atas tu RM10. Berbaloi jugak sebab die taruk ketam fresh 2 ekor tuu..

Anonymous said...

Ni bukan jakun. Ni namanya bimbo.