Thursday, February 17, 2011

WONG SOLO

Salah satu restoran yang menyediakan hidangan Indonesia
yang memang enak dan original
 pastinya menyelerakan  ialah Restoran Wong Solo.
Menu special yang digemari oleh rombongan Che Kiah
ialah ayam penyet dan ayam bakar..
Perghh! memang mengancam...



Restoran ni mempunyai cawangan yang
memang bersepah di Kuala Lumpur dan Selangor.
Antara yang saya tahu ialah di Bandar Baru Bangi (belakang Aryani),
 Bandar Ampang ( area Ampang Galaxy tu..)
dan rasenye kat Kg Baru pun ader gak..
 Kalau yang suka makan podas2 tu memang sesuai..




Awas! ni adalah Wong Solo bukan kedai Speed Mart 99  atau My Mydin naa..
Tema restoran ni pun warna hijau..
Habis sume kerusi dan meja pun warne hijau ...
Nasib baik nasik kaler putih lagi..



Ni dia set ayam bakar.. woow!! sedap woo...
Nasi ni sangat lembut dan lauk ayamnye..
Perghh!! marvellous..
(harganya RM10.90 per 1 set)




Gambar yang disnap dari angle sisi..
Kelihatan para pelayan restoran yang
berpakaian seragam traditional Indonesia.
Rombongan saya duk bersila dalam pondok yang cantik 
yang membuatkan kita kembali mengimbau nostalgia di kampung nenek ..
(Waktu ni jam 9.30 mlm. Kalo tengahari tak sanggup kami datang.. penuh!)






Aqil yang khusyuk menikmati jus manggo...
segelas tu habis kat die sorang jea.. uhuhuh!!




Jus avokado.. Jus yang asli dicampur dengan coklat! memang sedap..
(harga RM 5.50 segelas)



Hmm.. amacam, nampak macam best tak?
Kalau boring di hujung minggu bolehlah membawa
keluarga anda menjamu selera di Wong Solo.
Memang berbaloi dengan kesedapan hidangan dan kedamaian disitu..




Jom kita pakat pi makan ramai-ramai...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
errrrrrrrrrr.............sila

Bayar sorang-sorang :)

2 comments:

Profesor Adab said...

Sumpahan Allah Adalah Untuk Siapa & Kepada Siapa?Mengapa?www.rosemujahid.blogspot.com

Nasuha Salleh said...

Thanks info ^____^
nampak sedap...
insyaAllah nak serbu =D
My Recent Post: Makan Ayam Dengan Bahan Kimia