Friday, February 11, 2011

SURPRISE BIRTHDAY PARTY!

Semalam adalah 10 Febuari 2011.. 
Aisey! macammane aku bley terlupe tarikh tu. 
Tup2 mase nak catat kedatangan dalam kelas semalam,
 I asked my students about the date..
 (taktik lame guru-guru yang malas nak check kalendar). 
Tiba2, saye terus ternganga bila my student bagitau "10 Feb Puan!"...
 Aiyoo!


Habis jea kelas, I open my fb and see
 kat wall En. Hubby tertera berbaris-baris 
ucapan happy birthday from his friends except me
Ooucchhh! what should I do now?


Perah punye perah otak yang hampir berkarat ni
tiba-tiba tercetus idea 
-
-
-
-
-
-
-

SURPRISE BIRTHDAY PARTY!!!!
yess!!!
(Nasib baik ada sepupu offer nak bantu)





Haa.. special tak?..
Ni first time saye masak nasi minyak.. 
setelah menuntut ilmu dari Chef Google..
( punye la baca doa panjang2 takut tak menjadi..mane tau kan?)
huhhuh!





Para tetamu yang sedia menanti hidangan..kesian!
Balik kerja jam 6 petang saye trus bersilat di dapur sorang2 ..
(sepupu datang lewat sket.. I dah gabra babe!... )
Nasib baik hidangan di atas siap dimasak dan dihidang tepat jam 9.00 mlm.





Abang ipar yang bersedia untuk membaca doa...
 takde nyanyi2 & tiup-tiup lilinlah
Udah tua-tua ni buat malu jea....
haha...




Sepupuku Kak An yang merangkap Quality Control pada malam itu...
(dia la yang banyak membantu sebenornye..)
Thanks a lot sis!!..




Happy birthday to En. Hubby.. 
Semoga panjang umur dan murah rezeki... Amin!





En. Hubby yang terkejut bile balik dari kerja 
tengok kami duk sibuk-sibuk didapur.
Kami pun buat-buat biase jea.. haha...
Tapi, dia  dah mula syak kami buat party for him.






Kalau nak tahu mereka ni pun tetamu surprise..
Sebelah tangan duk kacau gulai, 
sebelah lagi sibuk duk telefon kawan-kawan yang terdekat..
Nasib baik diorang ni sudi datang.. haha...






Aqil yang sibuk main komputer... Merajuk! 
sebab ibu tak sempat layan anak ibu sorang ni..
kesian!..





Makan-makan sambil berbincang masalah negara.. 




Jangan segan2 tambah lagi yea... 
 En. Hubby yang pulun 2 pinggan nasik malam tu..
Program diet hancuss!!



Okey! Itu saje gambar yang sempat dirakam.
(walaupun ada lagi tetamu yang tak sempat bergambar..)
Sibuk woo jadi tuan rumah.. tak menang tangan dibuatnya...



 Anyway thanks a million to all my guests yang sudi hadir pada majlis ini..
Alhamdulillah! makanan cukup dan tak membazir...
(maaf la yer kalo tak sedap.. )


Syukur pada Allah apa yang dirancang berjalan dengan baik
walaupun dalam keadaan yang tergesa-gesa.. 
& agak huru-hara..

-
-
-

To my beloved hubby :- 
I love u forever!!
chewwahhh!!


Sekian!

p/s : tutup mata, tutup mata... surprise!!

7 comments:

zmanja said...

salam ziarah..

hepi besday utk en suami,semoga kalian berdua beroleh kebahagiaan dunia akhirt

Miss Zati (^___^) said...

kek itu sgt3 menyelerakan laa.. :)

sonata anak kancil said...

happy birthday....semoga panjang umur...murah rezeki .....berbahagia bersama keluarga di dunia hingga ke akhir hayat...

Adinda Amy Sensei said...

happy birthday buat suami puan..
moga bahagiaaaa...

salam kenal

Abhamz said...

salam, selamat hari lahir buat suami puan...semoga berbahagia selalu...

zino said...

selamat hari lahir utk hubby.. semuga bahagia selalu.. dan selalu lah buat surprise hehe

penaberkala said...

meriah sakan birthday party
happy belated birthday to hubby akak
semoga panjang umur dan murah rezeki

tenkiu follow my blog kak
salam kenal :)